Evimizin en sevilen salatalarından biri olan soğan salatası, et yemeklerinin ve kızartmaların yanında vazgeçilmezdir.
Soğan çok sert ve acı ise acılığını gidermek için tuzla ovabilirsiniz. Bu tekniği kebap, ızgara et ve ciğer pişirirken hazırlayacağınız soğan salatalarında kullanabilirsiniz.
Limonları sıkarken düşen çekirdeklerden ve o çekirdekleri teker teker çatalla toplamaktan hepimiz bıktık, önlem almazsanız nereden sıkarsanız sıkın tohumlar dökülecektir.
Bu durumdan kurtulmak için farklı limon sıkacakları kullanabilir ya da para harcamadan evde basit malzemeler kullanarak zarif ve basit bir şekilde çekirdeklerinden kurtulabilirsiniz.
Tülü genellikle hediye sepetlerinden çıkarıp fotoğraf çekimlerinde ve limonatalarda kullanıyorum. Yöntemi çok basit, limonu saracak büyüklükte tülün içine limonu yerleştirip arkadan bağlıyorsunuz. Limonu sıkarken çekirdeklerinden ve topaklarından kurtulursunuz.
Aşk…
İçerik Tablosu
soğan salatası malzemeleri
- 3 adet orta boy soğan 1 adet salatalık 1 adet domates Yarım demet maydanoz 1 adet limon Zeytinyağı Tuz Sumak
Soğan salatası tarifi nasıl yapılır?
Soğanı soyun, ikiye bölün ve beyazı ince ince doğrayın. Maydanozu yıkayıp kuruttuktan sonra ince ince doğrayın ve soğanla karıştırın. Servis tabağına soğanları dizip, domates ve salatalıkları doğrayıp salatanızı süslüyoruz. Limon, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine serpin. Ayaklarım isteğe göre sumakla süslendi.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]