Soğan soyma ve doğrama teknikleri – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Soğanları yemeklerde ve salatalarda kullanmak için iki ana şekilde doğrayabiliriz. Biri beyazı kesmek (yani yarım ay şeklinde), diğeri yemek (küp şeklinde kesmek).

Beyaz soğanı özellikle sebze ve et soteliyorsak yemeklerimizde kullanabiliriz.
Soğanı küp küp doğrayarak çoban salatalarında veya farklı salata tariflerinde kullanabiliriz.

Soğan soyarken gözümüzün yanmaması için ne yapabiliriz?

Birincisi ve en eskisi, lavabonun yanından bir kesme tahtası alıp suyu açıp bir soğanı doğramaktır.

İkinci ve daha pratik olan ise soyulmuş soğanları buzdolabında saklamaktır. Soğuyan soğanı dilimlerken gözleriniz yanmaz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın