Merhaba sevgili arkadaşım,
Soğan turşusu deyince biraz şaşırmış olabilirsiniz 🙂 Adına soğan turşusu denilse de tıpkı kırmızı lahana turşusu gibi marine ile servis edilen bir çeşit salata ve mezedir. Turşuda olduğu gibi yapımında tuz, şeker ve sirke kullanılmaktadır.
Damak zevkinize göre farklı tatlar ekleyebilirsiniz. Ben kişniş tohumu ve karabiberi tercih ettim ama siz defne yaprağı, karanfil, çubuk tarçın, biberiye ya da damak tadınıza göre taze ve kuru yenibahar aklınıza ne geliyorsa deneyebilirsiniz.
Ayrıca elma yerine üzüm sirkesi kullanırsanız tadı daha keskin olur. Olgunlaşması çok kısa sürdüğü için rahatlıkla deneyebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kırmızı soğan 1 çay bardağı elma sirkesi veya üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı turşuluk tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı toz karabiber 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu, isteğe bağlı 1-2 limon dilimi yeterince sert ve soğuk su
Soğan turşusu tarifi nasıl yapılır?
Soğanları soyun, yıkayın ve doğrayın. 500 ml’lik bir kaba sıkın. Soğanların üzerine karabiber, kişniş tohumu, tuz, toz şeker, limon dilimleri ve sirkeyi ekleyin. Son olarak kaynatıp soğuttuğunuz suyu kavanozun ağzına ekleyin ve kavanozun kapağını kapatın. Kavanozu bir veya iki kez çevirin ve gerekirse daha fazla su ekleyin. (Su kavanozun kenarına gelmelidir) Kavanozun kapağı kapalı olarak turşunun rengini alması için bir iki gün bekletin ve servis yapın. Buzdolabında saklamayı unutmayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]