Soğuk algınlığı için Limon Nane Çayı

Merhaba arkadaşlar kışın çok önemli olan çayın faydaları şifalı çayın faydaları ile bitmiyor.

Öncelikle limonu güzelce yıkayalım.

Daha sonra ortadan ikiye böldüğümüz her parçayı uygun cezveye koyalım.

Elmayı güzelce yıkayalım. İkiye bölelim, yarısını ince ince dilimleyelim, limonun üzerine koyalım, ölçü ve bir kaşık yardımıyla ölçtüğümüz 1 su bardağı suyu ekleyip şeker ve kuru naneyi ilave edelim.

Ocağı açalım. Dilerseniz taze nane de kullanabilirsiniz, ara sıra sallayarak kaynatın. Kaynayınca tekrar karıştırın ve 3 dakika ocaktan alın. Önce çayı demleyip bardaklara limonu sıkalım, ardından çayı döküp ısınmaya bırakalım.

Not: Limon suyu kaynadığı anda özelliğini kaybeder, o yüzden cezveye eklemeden bardağın dibine 1/2 limon suyunu sıkalım, bozulmaması için limon suyunu sıkalım. Cezvede kalan limonun 1/2’si ve nane, limon dilimleri ve limon suyunun aromalarını bireysel özellikleriyle birleştirmesi için çaya eklenecek şeker miktarı.

En güzeli nane çayı porselen demlikte hazırlamak ama porselen çay her evde olmayabilir bu yüzden limonlu çayın metalden nasıl yapıldığını sizlerle paylaşmak istiyorum. bir fincan kahve.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın