Bu bayramda size iki pratik ve lezzetli tarifim var. Baklava da meze de harika 🙂
Aslında soğuk baklava yapmak niyetinde değildim ama bazı takipçilerim sorunca hızlıca yaptım. Hazır baklava cipslerini zaten yaptığınız için bir saatten kısa sürede hazır olacaklar.
Ben de büyüyen kenarları ayırdım ve onlarla çok pratik bir şeyler yapmayı planlıyorum 🙂 Dilerseniz tarifinizin üzerine sadece antep fıstığı, ceviz ya da fındık koyabilirsiniz. Çekim için antep fıstığı ile işim bittiğinde evde kalan son fındıkları kullandım. Kakaoyla çok yakışıyor bence 🙂
Tarifimi beğenmeyi, bol bol ❤️ bırakmayı ve kayıt olmayı unutmayın💕
Aşk…
İçerik Tablosu
Soğuk baklava tarifi malzemeleri
- 1 paket yufka (44 adet) 1 su bardağı tereyağı 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Bir içki için:
- 2,5 su bardağı şeker 2 su bardağı su 2 su bardağı süt
yukarı:
- 2 yemek kaşığı kakao, isteğe bağlı, fıstık
Soğuk baklava tarifi nasıl yapılır?
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın, koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın. İlk baklava yufkasını fırın tepsisine alın ve fırçalayın. Aynısını 21 kat ile yapın. Hamurların arasına cevizleri serpiştirin ve 22 kat yufkayı aynı şekilde yayarak yerleştirin. Kabın kenarlarından çıkıntı yapan kısmı bıçakla kesin. Baklavayı dilimler halinde kesin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika yufkalar kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan soğuyan şerbetin içine sütü ekleyerek tatlıyı karıştırın. Fırından yeni çıkardığınız baklavanın üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine kakao serpin, isteğe bağlı olarak fıstık serpin. Şerbeti çekene kadar dinlendirin ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Ayakları soğuk.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]