Soğuk Baklava (Tüm Tarifleri Unutun)

herkese merhaba 😌

Soğuk baklava o kadar popüler hale geldi ki, yapmadan yemeden duramayacağımız bir tatlı haline geldi. Uzun zamandır birçok tarif denedim ama bu ölçüler benim için doğru boyuttaydı ve tüm bilgileri kendi bölgemden aldım.

Bu besinler çok önemli, bir çok çeşidini denedim ama tek çeşitle devam ediyorum. Bana sorarsan yine yazarım.

Soğuk Baklava Tarifi Evde Soğuk Baklava Nasıl Yapılır?

Önce suyu yaparak işlemimize başlayalım.

Şeker ve suyu bir tencereye alıp birkaç damla limon sıkalım ve kaynatalım. Kaynattıktan sonra sütü ve vanilyayı ekleyin, altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Soğuyunca kremayı ekleyip çırpma teli ile çırpın.

Başka bir kapta tereyağını eritelim ve çikolatamızı koyalım. Cevizleri çıkardıktan sonra baklava hamurunu alıp bezin ortasına koyalım yoksa kuruyacaktır.

Ben bu tarifte dikdörtgen bordür kullanıyorum ve 5 parça baklava hamurundan sarıyorum. 13 parçayı yerde yuvarladım, katını iyice yağladım ve cevizleri ekledim.

Daha sonra 2 kat daha ekledim, yağlayıp beyaz çikolata ekledim ve hamur bitene kadar devam ettim.

Üzerini de yağlayıp kesip 170°C fırında 50 dakika pişirdim, pişirip soğumaya bıraktım.

Üzerine kakao ve krem ​​şanti serpip üzerini çikolata ile süslediğim soğumuş tatlımızın üzerine soğuk suyu döktüm.

Yapanlara şimdiden hayırlı olsun. Yorumlarınızı bekliyorum.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın