Somon Izgara – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Dukan Diyetine başladığımda bu tarifi güncellemeye karar verdim. Saldırganlık döneminde sade hazırlayıp, seyirlik döneminde benim kadar kolay pişmiş sebzelerle renklendirebilirsiniz.

Somon olarak adlandırılan tüm balıklar Salmoniformes sınıfının Salmonidae familyasına ait olsa da aslında bu familyanın farklı cinsleridir: Salmo, Salmothymus, Stenodus ve Oncorhynchus.

Atlantik somonu (Salmo salar) ve Pasifik somonu (Oncorhynchus), tatlı suda yumurtlayan, denize göç eden ve sonra yumurtlamak için tatlı suya dönen göçebe balıklardır. Bu göçte imkansız gibi görünen engelleri inanılmaz bir çabayla aşarlar; Alçak şelaleleri bile metrelerce zıplayarak veya boşluğa akan suda herhangi bir destek olmadan akıntıya karşı yüzerek geçerler.

*Tarifteki ölçülerin her bir dilim için olduğunu unutmayınız…

Aşk…

Fırında somon tarifi malzemeleri

    1 adet somon – kişi başı 1 adet (dilimler küçükse 2 adet) 1 diş sarımsak (istenirse rendeleyin) Tuz ve karabiber

Fırında somon tarifi nasıl yapılır?

Somon filetoların her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir fırın tepsisini biraz sıvı yağ ile yağlayın ve somonu içine koyun. Kenarına istediğiniz sebzeleri azar azar koyun ve önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında 30 dakika pişirin. Kaşık yardımıyla fırın tepsisinden alıp servis tabağına alın. Yanına garnitür olarak pişmiş sebzeleri koyuyoruz. Arzuya göre limon suyu ile servis edin.

Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın