Sosis Kızartma – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bugün çok ilginçti, birlikte vakit geçirmekten çok keyif aldığım canım Özlem’le birlikte önce Zekeriyaköy’e sonra da Atatürk Arboretum’a gittik. Sabah 8:00 gibi başlayan gezimiz akşam 17:00 gibi son buldu.

Akşam eve dönüp Atatürk’ün Arboretumu’nu sizlerle paylaşmak için sabırsızlandığımı da belirtmek isterim.

ağırlıklı olarak yeşil ağaç ve bitkilerden oluşan eşsiz bir mozaik; Yaşayan, nefes alan bir müzeye girmek tarifsiz bir zevkti.

Tabi resimleri görünce nasıl bir güzellikle karşı karşıya olduğumuzu anlayacaksınız. Fotoğrafları buradan inceleyebilirsiniz.

Manolya ağacının bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Bugün benim için paha biçilemez bir gündü.

Izgara sosislerimiz, yorgun akşamlar veya eğlenceli hafta sonu kahvaltıları için mükemmel bir yemektir. Özellikle patates püresi ve arpa pilavı ile servis edildiğinde lezzetine doyum olmuyor.

Piştikten sonra biraz kıyılmış dereotu ekliyorum. Ben öneririm..

kavurma sosis

Sosis kavurma malzemeleri

    10-12 adet sosis 5 adet isteğe bağlı mantar 1 yemek kaşığı salça (ben domates-biber karışımı kullandım) 1 yemek kaşığı ketçap 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı tuz sıcak su

Kavrulmuş sucuk tarifi nasıl yapılır?

Sosis kıyma. Mantar ekliyorsanız, mantarları küçük parçalar halinde doğrayın. Tereyağını ve salçayı tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Mantarları tavaya ekleyin ve bir dakika soteleyin. Kavrulan mantarlara ketçap, sucuk ve tuzu ekleyip 3-4 dakika daha orta ateşte soteleyin. Sosislerin üzerine sıcak su ekleyin. Sosis, su buharlaşana kadar karıştırarak pişirin. Pişen sucuğun üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip karıştırın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın