Ellerinize sağlık, iftar sofralarınıza neşe katacak fardasim tarifi. Bu pazar kesinlikle deneyeceğim.
Dersler:
2 yumurta
yarım bardak süt
2-3 yemek kaşığı un
5-6 sosis
Yarım su bardağı konserve mısır
tuz
yapılışı:
Yumurtaları geniş bir kaba kırıp üzerine sütü, unu ve tuzu döküp mikserle karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz karışıma sucuk ve mısırı ekliyoruz.
Bu arada sucuğu ne kadar küçük kesersek o kadar başarılı olur. Teflon kızartma tavasına sıvı yağı alın. 1 yemek kaşığı sıvı yağ yeterlidir. Yağ kızdıktan sonra hamuru döküp tavaya eşit şekilde dağıtıyoruz.
Genelde çatıyı bir çarşafla örtüp aşağı indiririm. Üstü ve altı eşit şekilde pişirilir.
Omletlerde genellikle un kullanmıyoruz. Ama bence unla da deneyin, yarım gözleme, yarım omlet gibi lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı oluyor. Bu lezzeti denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]