Sucuklu kekler sıradan kekler gibi görünse de tadı pizza gibi olduğu için bu ismi verdim.
Tarife iç harcı hazırlayarak başlayabiliriz. Yağı bir tavaya alın ve ısıtın. Küçük parçalara ayırdığımız sosisleri atıyoruz ve karışımda kızartıyoruz. Yeşil biberi ince ince kıyın ve ekleyin. 1 büyük domatesi soyup ekleyin. Biraz bir yemek kaşığı domates salçası ekleyin ve iyice karıştırın. Doldurma için sosis ve salam gibi en sevdiğiniz malzemeleri de kullanabilirsiniz. Tuzlu seviyorsanız acı seviyorsanız pul biber ve kekik ekleyin, karıştırın ve altını kapatın. Çekirdeklerinden çıkardığımız siyah zeytinleri 3-4’e bölüp ilave edip karıştırıyoruz. Kaşar peynirini koyup farklı bir yere koyuyoruz.
Artık yapıştırma işlemine geçebiliriz. 1 yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve suyu geniş bir kapta çırpın (bu yüzden suyu ekleyip suyu daha sıvı hale getiriyoruz)
Yufkamızı tezgaha alıp hazırladığımız harçla heryeri geçecek şekilde yıkıyoruz. Üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar hazırladığımız harcı koyup yufkamızı üçgen şeklinde kesiyoruz. Ben 12 eşit parçaya böldüm, daha küçük çörekler isterseniz 16 parçaya bölebilirsiniz.
Kestiğimiz yufkanın iri tarafına hazırladığımız bir yemek kaşığı salçayı koyup üzerine bir yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri koyup büyük bir börek gibi sarıyoruz. Diğer 2 yufka için de aynı işlemi yapıp yağlanmış kağıt veya sıvı yağ koyduğumuz tepsiye alıyoruz.
Yumurta sarısı ile karıştırıp 170 derecede pişirin.Çıkardıktan sonra 15 dakika servis ediyoruz.
Sosisli Pizza Pastası hazır.
Sıcakken daha iyi, yapabilene daha iyi bir dilek
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]