Et yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz gibi sade olarak da meze olarak yenebilir. Ketçap harika bir tat veriyor, denemenizi tavsiye ederim.
İçerik Tablosu
Közlenmiş biber için malzemeler
Bir kilo yeşil biber
2 su bardağı sıvı yağ
tuz
Sosu için:
4 orta boy domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı ketçap
tuz
isteğe bağlı kekik
Soslu biber kızartma sosu nasıl yapılır?
Biber yıkanır ve kurutulur. Enlemesine büyük parçalara ayrılır (2-3 parçaya ayırmak idealdir).
Domates ve sarımsakların kabukları soyulur, hepsi kabuğa atılır ve istediğiniz büyüklükte doğranır.
Teflon tavaya yağı ekleyin ve domates karışımının rengi dönmeye başlayın, ketçabı ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
Biberler kızgın yağda kızartılır. Üzerine hazırladığımız sosu döküp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]