Soslu Közlenmiş Biber – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Et yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz gibi sade olarak da meze olarak yenebilir. Ketçap harika bir tat veriyor, denemenizi tavsiye ederim.

Közlenmiş biber için malzemeler

Bir kilo yeşil biber
2 su bardağı sıvı yağ
tuz

Sosu için:

4 orta boy domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı ketçap
tuz
isteğe bağlı kekik

Soslu biber kızartma sosu nasıl yapılır?

Biber yıkanır ve kurutulur. Enlemesine büyük parçalara ayrılır (2-3 parçaya ayırmak idealdir).
Domates ve sarımsakların kabukları soyulur, hepsi kabuğa atılır ve istediğiniz büyüklükte doğranır.
Teflon tavaya yağı ekleyin ve domates karışımının rengi dönmeye başlayın, ketçabı ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
Biberler kızgın yağda kızartılır. Üzerine hazırladığımız sosu döküp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın