Soslu Lezzetli Pizza – En Sevdiğim Yemek

Kenarlı lezzetli bir pizza yapmak için önce şeker, maya, süt, yağ ve suyu geniş bir kaba alıp mayayı eritin.

Daha sonra un ve tuz eklenir.

Elimize yapışmayan yumuşacık ekmeklerimiz mevcuttur.

Kase naylon torba ile kapatılır ve ağzı bağlanır.

Mayalanmaya bırakılır (genelde 1-1,5 saat derler ama benimki yarım saatte kaynatılır)

Bazı ekipmanlar hazırlandı.

Sosu için; salça, kekik ve yağ su ile biraz karıştırılarak açılır.

Kurduğumuz ekipman kesildi.

Provadan sonra fırın tepsisini tezgahta soğutun ve hamuru açın.

Açtım ve takmadım, tepsiye koymak çok zor oldu.

Hamurun dibine biraz un serpin ve bir toplu iğne kullanın, çünkü fırın tepsisinin boyutundan daha küçük bir boyuta yuvarlanacaktır.

Daha sonra çeçil peyniri kenarına dizilir, kapatılır ve bir tepsiye dizilir.

Ortasına salçalı bir çorba dökülerek her tarafına yedirilir.

Biraz rendelenmiş kaşar serpin, diğer malzemeler doğranır ve üzerine konur.

Tekrar rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Kenarlarına yumurta sarısı ve yağ karışımı konur ve susam ekilir.

200° fırında ise pizzacıda, uygun bir yerde değilse sipariş üzerine pişirilir. Çünkü 10-15 dakikada pişiyorlar.

Kenarlı leziz pizzamız hazır.

yemek istiyorum🍕🍕

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın