Pazartesi geldi ve geçti ama kırgınlığı devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte sıcaklıklar çok hızlı yükselmeye başladı ve bu nedenle insanlar ne evde ne de dışarıda rahat nefes alamaz hale geldi. Görüyorsun, bir tatile ihtiyacım olduğunu hissetmeye başlıyorum.
Bu yıl iş nedeniyle tatile gitmemiz imkansız görünüyor ama hafta sonu için Sheila’ya kaçmayı planlıyoruz. neyse kısmet diyelim…
Böylesine hüzünlü günler veya sürpriz misafirler için her zaman buzdolabında çeşitli pasta ve hamur işleri bulundurun. Piştikten sonra keki kalıptan çıkarmadan soğutup 3-4 gün saklayabilirsiniz (tabii üzerini hava almayacak şekilde streç film ile kaplayarak).
Dondurucuda saklananları var ama onları hiç denemedim. Genelde kurabiye hamurunu ve çiğ böreği dondurucuya atarım.
Not: Sosu kek oda sıcaklığına gelene kadar yaptım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kek Sosu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı margarin 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı neskafe 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kuru üzüm
sosu için
- 1 su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım paket bitter çikolata (40 gr)
Soslu kek tarifi nasıl yapılır?
Şeker ve yumurtaları bir çırpma teli içine alıyoruz, karışım köpürüyor (şeker tamamen eriyene kadar) ve önce düşük sonra yüksek hızda çırpıyoruz. Çırpılan yumurtalara oda sıcaklığındaki sütü ve katı yağı ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Un ve neskafeyi ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın. En son kabartma tozu, vanilya ve kuru üzümü ekleyip bir dakika daha karıştırın. Hamuru biraz yağlayın ve unlanmış kek kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kürdan veya bıçak yardımıyla anlayabilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa birkaç dakika daha pişirin.) Pişen keki soğuması için 30 dakika dinlendirin. Kek dinlenirken sütü bir tencereye alıp kakao ve toz şekeri ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız süte küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar çırpıcı ile karıştırın. Ara sıra karıştırarak sosu soğutun, böylece kabuk oluşmaz. Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]