Soslu şnitzel nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 3 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum, Ekmek Hamuru, Şinitzel, Soslu Şinitzel, Tavuk Yemeği, Et Yemekleri
Çıkış tarihi: 04-30-2008
4 5 5 1
Sevgili Ferial bize çok güzel bir tarif vermiş bu arada ben tadabilen şanslılardanım. Çok tanıdık ama farklı bir tada sahip soslu şnitzel. Bana gerçekten iyi geliyor. Bravo Feryalcim…
İçerik Tablosu
Şnitzel tarifi malzemeleri
- 1 kg tavuk şnitzel (Kişi sayısına göre az ya da çok yapabilirsiniz.) 1 paket çıtır galeta unu 1 paket galeta unu (250 gr) 1 yumurta ½ su bardağı soda 2-3 yemek kaşığı süt 1 kase un
Sosu hazırlamak için:
- 8-10 adet yeşil biber 5 adet yeşil biber 5 adet domates 4 diş sarımsak kekik, kırmızı biber, karabiber ve tuz 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı su (isteğe göre azaltılabilir) ½ çay bardağı sıvı yağ
yukarı:
- rendelenmiş çedar peyniri
Şnitzel sosu tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle tavuğu yıkayın ve suyunun süzülmesini sağlamak için bir kevgir içine atın. Yumurtayı geniş bir kaseye kırın, ardından sütü, sodayı ve bir tutam tuzu ekleyip çırpın. Galeta ununu ve galeta ununu geniş bir kaba alın, biraz tuz ekleyip karıştırın. Unu geniş bir tabağa koyun. Tabak için her bir tavuğu önce una, sonra yumurtaya, sonra un- galeta unu karışımına bulayıp elinizle her iki tarafını da bastırarak iyice bastırın. Kızgın yağda orta ateşte iki tarafını da kızartıp fırına vereceğiniz bir kaba alın ben büyük boy borcam kullandım.
Sosu hazırlayın:
Tavaya yağı alıp ısıtıyoruz ve doğranmış biberi ekliyoruz. Biberler ölüp hafif pembeleşince kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edin, ardından tuzu ilave edin ve orta ateşte 10 dakika pişirin. Salça ve baharatları ekleyip bir çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp 10-15 dakika suyunu çekene kadar bekletin, 200 derecede pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]