Sosyete Salatası tarifi için kabakların yeşil kısımlarını fazla kazmadan 2 cm olacak şekilde kesin.
Balkabağının büyüklüğüne göre ikiye veya üçe ayrılarak jülyen doğranır.
Bir tavaya 2,5 yemek kaşığı sıvı yağı alın, jülyen doğranmış kabakları ekleyin, 5 dakika soteleyin ve soğumaya bırakın.
Havuçları yıkayıp kabak büyüklüğünde jülyen doğrayın.
Doğranmış havuç ve 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ bir tencereye konur ve 5-6 dakika kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Közlenmiş kırmızı biberimiz varsa kabak parçalarına yerleştirilir, kırmızı kapya biber kullanılacaksa önce közlenir ve kesilir.
Kornişon turşusu da ince jülyen doğranır.
Bir kaseye sotelenmiş ve közlenmiş kabak, havuç, kırmızı kapya biber, turşu ve doğranmış dereotu ekleyip karıştırıyoruz ve en son mısırları koyuyoruz.
Limon suyunu sıkın, salataya ekleyin, karıştırın, servis kabına alın ve servis yapın.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]