Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazan ayının sonları yaklaşırken henüz hiçbir şey sıkıntımızı azaltamadı. Hafta sonları yazlığa kaçıp dinlenmeye çalışıyorum ama dönünce açığı kapatmak için daha çok çalışıyorum. Bu yıl kendi kendime inatlaşınca 30 Güne 30 Yeni Tarif ve 30 Hızlı Yemek ile kendimi tükettim herhalde 🙂
Açıkçası ıspanağı bu şekilde pişirmeden önce pek sevmiyordum. Özellikle kıymalı versiyonu bana göre değil ama sote ıspanak et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Özellikle çok tatlı ve ekşi bir tat veren küçük çeri domatesler varsa tadına dokunmayın.
Bu tarif özellikle ızgara veya tavada et yemeklerini denemek için tavsiye edilir.
Zeytinyağlı ıspanak, ıspanak kökü, ıspanaklı patates püresi, ıspanaklı yumurta tariflerini ziyaret etmeyi unutmayın…
Aşk…
İçerik Tablosu
Sote ıspanak tarifi malzemeleri
- 1 adet orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gr ıspanak 1 diş sarımsak 7-8 adet çeri domates tuz karabiber
Sote ıspanak tarifi nasıl yapılır?
Ispanakları soyun ve saplarından ayırın. Sirkeyi suya batırın, 2-3 su ile durulayın ve süzmek için bir kevgir içine koyun. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Ispanağı iri iri doğrayın. Derin bir tavaya veya orta boy bir tencereye zeytinyağını ve soğanı alın. Biraz tuz ekleyin ve orta ateşte soğan pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Sarımsak ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. Ispanakların 1/3’ünü tavaya ekleyin ve üzerini kaplayacak şekilde karıştırın, ıspanakların üzerine aynı miktarda ıspanak ekleyin ve aynı şekilde pişirin. Kalan ıspanaklarla birlikte ikiye böldüğünüz çeri domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip 4-5 dakika daha pişirin. İsteğe göre ılık veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]