Sote Kereviz ve Kıyılmış Et – En Sevdiğim Yemekler

Kıyma ile doldurulmuş kereviz tarifi için önce kerevizi yıkayıp koyuyoruz. Suyu bir tencereye koyun ve 1/2 limonun suyunu sıkın. Soyulmuş kerevizi ortadan ikiye böldük.

Kerevizin içini oyup tabak gibi kesiyoruz.

1 havucun kabuklarını soyup kerevizle birlikte haşlıyoruz.

Havuçlu bir kapta hazırladığımız kerevizi limon suyunda 5 dakika haşlayıp sudan çıkarıyoruz. Kerevizi pişirdiğimiz suyu alıyoruz, dökmüyoruz.

Bir tavaya zeytinyağı ve tuzu koyup derisini siliyoruz ve küp şeklinde doğradığımız soğanı alıyoruz. 1 parça şeker ekleyin ve soğan yumuşayana kadar kavurun, kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Bu sırada haşlanan havucu küçük küpler halinde kesip, kızarmış dana etinin üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.

Et harcına 3 yemek kaşığı bezelye, 2 yemek kaşığı pirinç, 3 yemek kaşığı sıcak su koyup kapağını kapatıyoruz.

Suyunu çeken kıymaya karabiber ekliyoruz.

Bir kaseye yaptığımız kerevizi kıyma ile doldurup tencereye koyuyoruz, üzerine sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Üzerine ince kıyılmış dereotu serpin

Kereviz ve kıymanın içine malzemeleri koyun ve hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın