Sote Sebzeler (Sote Etsiz) – En Sevdiğim Yemekler

Etsiz Yaprak Sarma yöntemi için önce yaprakları biraz sıcak suda rengi değişene kadar pişiriyoruz.

Bir tavada ince doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile kavurun.

Sarımsak ve diğer baharatları ekleyin.

Yıkanmış pirinci ekleyin ve karıştırın.

Yarım bardak su dökün ve kaynayınca tencerenin altını kapatın.

Tadı biraz daha düzelince nane, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.

Yaprakların içine iç çamuru koyuyoruz, biraz sarıyoruz ve tencereye koyuyoruz.

Bir kaseye yarım kaşık salça, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz su koyun ve battaniyelerin üzerine dökün, battaniyelerin üzerini örtecek kadar su ekleyin ve battaniyeler düştüğünde düşmesin diye porselen bir tabakla örtün. kaplıdır. o yemek yapıyor.

Kısık ateşte pişiriyoruz.

Manga Yaprağı servise hazır.

yemek ister misin 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın