Merhaba sevgili arkadaşım,
Gerçekten çok uğraşsalar bile herkesin sevdiği veya nefret ettiği bazı yiyecekler vardır. Mesela 30 yaşından sonra su teresi yemeye başladım ama karımı gücendirmemek için ciğer yemeye yönelik tüm girişimlerim boşunaydı. Damağımda bıraktığı tatla baş edemedim ve bu deneyimlerden vazgeçtim.
Karım geçen hafta kendini hasta hissettiğinde ciğer pişirdi. İlk gün sıcak yemek yedi ve ertesi gün baget sandviçlerinin geri kalanını yaptı. O kadar güzel görünüyordu ki fotoğrafını çekip tarifini yazayım dedim 🙂 Onu da yazdı… Hatta servis önerisi olarak not bile eklemiş.
“Ciğerin yanında.
1-2 adet kuru soğanı beyazda doğruyoruz.
2- Maydanozu doğrayın, pul biberi ekleyin ve soğanlarla karıştırın…
Belli bir yaşın sonunda sevmediğiniz ya da yemekten keyif aldığınız yiyecekler nelerdir?
Aşk…
İçerik Tablosu
Sote Tavuk Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- tavuk ciğeri 500 gram 3 orta boy soğan 3 yeşil biber 4 diş sarımsak Bir tutam maydanoz ½ çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı kırmızı biber 3 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon
Sote tavuk ciğeri tarifi nasıl yapılır?
Karaciğeri eşit parçalara ayırın. Kalpleri ikiye bölün, içlerindeki kan pıhtılarını temizleyin, hepsini 5 dakika suda bekletin ve süzün. 1 diş soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Yağı geniş bir tavaya alın ve biraz ısınınca yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Soğan açık kahverengiye döndüğünde, karaciğeri üst üste gelmeyecek şekilde dağıtarak ekleyin. Karaciğerin suyu emmesi ve yağlı hale gelmesi için biraz kızartın. Yeşil biberi doğrayın, ciğerlere ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuz ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]