spiral pasta tepsisi


Spiral Börek Tarifi Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (200ml)
  • 1 poşet kuru/yaş maya
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 3/4 (yarım+çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un

iç malzeme için

  • 250 gram kıyma
  • Kıyma az yağlı ise 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

yukarı;

  • 2 yumurta sarısı
  • mavi haşhaş (isteğe göre susam veya çörek otu)

Spiral pasta tepsisi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Süt ve şekeri bir karıştırma kabında karıştırın, mayayı ekleyin ve 5-10 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamuru bir saat mayalanmaya bırakın.
  3. Yağladığımız veya unladığımız mayalanmış hamurları tezgaha alıp 1 mt. uzunluğunda ve 10 cm. Geniş açalım. Fotoğrafta görüldüğü gibi 1 cm aralıklarla yarısına çukur yapalım ama uçlarını kapalı tutalım.
  4. Diğer yarısına en sevdiğiniz iç harcı (burada kıyma ile tercih ediyorum) koyalım veya oklava şeklinde koyup bu kısımdan kesim yapılan tarafa doğru yuvarlayalım,(parçalar üstte olacak) )
  5. Tepsinin ortasından başlayıp aralarında küçük bir boşluk bırakarak halka şeklinde tek parça halinde saralım ki yapışmasınlar.
  6. Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını sürün. (Yarım çay kaşığı pudra şekeri eklenirse daha iyi kızarır)
  7. 10-15 dakika demlenmesine izin verin ve 200 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Tepsi ve sarmal diye adlandırılan tarifler de biraz benzer ama ben yanlışlıkla sarmal börek tepsisi adını verdim. Deneyenlere ve deneyenlere bol şans.

Resimlerle Çin sarmal pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • çörek
  • sarmal
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Yapabilmek
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

el yapımı köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın