Su Böreği Nasıl Yapılır? (Tüm Parça Resimleri)

Su Böreği tarifi için,

Yumurta, yoğurt, su, tuzu karıştırıp unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan bir hamura un eklemeyi bırakın ve iyice yoğurun. 8 eşit parçaya bölün. 1/2 saat dinlenin.

Sayacı uzatarak bezeleri mümkün olduğunca büyük açmaya başlayın.

Bunu aynı anda üç beze açarak yapabilirsiniz. Hafif tabak büyüklüğündeki üç bezeyi de açtığınızda aynı anda açıp aralarına bolca un serpebilirsiniz ki bezeleriniz kısa sürede açılacaktır 💖

Bu arada, iç sabittir.

Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ

Pişmiş yufka sıcak tuzlu suda pişirilir. Soğuk suda çalıştırın ve bir tepsiye yerleştirin. Oraya yağ dökülür.

İlk 4 yaprak yufka yerleştirilir ve aralarına tereyağ dökülür. İç çamuru zemine yerleştirerek eşit şekilde yayılır.

Kalan 4 yaprak yufkayı tepsiye dizin ve her katı eşit şekilde yağlayın. Kalan tereyağı dökülür.

180 ° C’de altın kahverengi olana kadar yaklaşık bir saat pişirin.

Üzeri kızarınca tepsiyi fırından alıp başka bir tepsiye çevirerek tekrar fırına verebilirsiniz.

Bu nedenle altının iyice kızardığından emin olacaksınız. Fırından alıp biraz bekletip servis edebilirsiniz.

Parçalar birbirine yapıştı çünkü onları kutudan çıkardım. Böyle yapma 😄💖 Nefis sulu ekmeğimiz hazır ❣️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın