Su muhallebisi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Dün altıncı canlı yayınımızı sevgili Gül Fatma Koz ile gerçekleştirdik. Saray mutfağından evlilik hazırlıklarına kadar pek çok konuda sohbetimize devam ederken sizler için Vişne Soslu Su Muhallebisi hazırladık.

Kaçıranlar tekrarını buradan izleyebilirler…

Adından da anlaşılacağı gibi, su muhallebi orijinal olarak su ile hazırlanır ve içine süt veya şeker eklenmez. (4 su bardağı süte ½ su bardağı nişasta ile hızlıca hazırlanabilir) Alternatif olarak üzerine gül suyu ve pudra şekeri ile sos hazırlanır.

Ama bizim damak zevkimize uymadığı için orijinal tarifte bazı değişiklikler yaptık. İçine biraz şeker ve süt ekledik. Normal tatlıya göre çok daha hafif olan bu sütlü tatlı, sıcak yaz günleri için birebir.

Kiraz ekşimişse farklı meyvelerle soslar hazırlayarak farklı sunumlar yapabilirsiniz.

Aşk…

Su böreği tarifi malzemeleri

    İki su bardağı su, iki su bardağı süt, yarım su bardağı nişasta, bir su bardağı toz şeker

Kiraz sosunu hazırlamak için:

    1 su bardağı çekirdeksiz kiraz 1 yemek kaşığından az nişasta 3-4 yemek kaşığı toz şeker

Su böreği tarifi nasıl yapılır?

Tencereye iki su bardağı sütü ekleyin, üzerine yarım su bardağı nişastayı dökün ve nişasta eriyene kadar karıştırın. Ocağa su ve şeker ekleyin. Muhallebiyi orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ananası veya bulaşıkları suyla ıslatın. Muhallebiyi ıslatılmış kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta bırakın. Vişne sosu için vişneleri, şekeri ve nişastayı ocağa koyun, vişnenin suyu azsa 3-4 yemek kaşığı su ilave edin. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. İki saat daha buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapmadan hemen önce servis tabağına ters çevirin ve vişne sosunu üzerine gezdirerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın