medyauzmani.com

Sucuklu Kekikli Puf Böreği Katmers – En Sevdiğim Yemekler

Sosis ve Kekikli Puf Böreği Katmers Tarifi için öncelikle sosisleri küçük küpler halinde doğrayalım ve yağı bir tavada kızdıralım. Kızgın yağa önce kekiği sonra salçayı koyup iki dakika kızartalım.

Daha sonra biberi yere koyun, karıştırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada yufkaları buzdolabından çıkaralım ve yumuşamaya bırakalım.

Sıcak ve yumuşak olan yufkayı çapraz olarak ortadan ikiye keselim ve 2 büyük üçlü elde edelim.

Üçgen yufkanın geniş tarafına 1 kaşık sucuk çamuru koyup yufka malzemesini saralım, tüm malzemeleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.

Çırpılmış yumurtayı kaselerin üzerine sürün, ardından susam ve çörek otu serpin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında yufkaların altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Hazırlanan Sosis ve Kekikli Puf Böreği Katmerlerini dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın