Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın ilk tarifi, hepinizin evde çok seveceği bu enfes köfte tarifi. Bu köftelerin en güzel yanı sucuk tadında olmaları. Yağıyla, suyuyla ve damaklarda bıraktığı tatla gerçekten çok lezzetli. Kayseri’ye gittiğimde özellikle Kurban Bayramı’ndan sonra yurt dışından sucuk almak yerine birçok kişinin kendi sucuğu yaptığını öğrendim. Bu tarif yaklaşan Kurban Bayramı için çok faydalı olacaktır.
Köfteleri hazırladıktan sonra sarıp buzluğa koyarsanız 6 ay içerisinde çıkarıp keserek pişirebilirsiniz. 12-24 saat buzdolabında dinlendirilen sucuklu köfte kıyma ve baharatlarla çok daha lezzetli olacaktır.
Servis ederken özellikle kruton, yeşil peynir ve kapya biber kullanmanızı öneririm.
Damak zevkinize göre 1 tatlı kaşığı çemen otu tozu, 1 küçük tutam tarçın tozu ve kuru karanfil de ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Sosisli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr yağsız kıyma (çift atış) 100 gr iç yağ (dana eti) 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber ½ çay kaşığı kimyon 1 tutam karabiber 1 tutam yenibahar 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz
Sucuk köfte tarifi nasıl yapılır?
Kıyma ile birlikte iç yağını kasaptan alın. Sarımsağı ezerek püre haline getirin. Kıymayı, baharatları ve sarımsağı bir karıştırma kabına alıp güzelce yoğurun. Toplanan kıymayı tezgaha serdiğiniz streç filmin üzerine koyun ve hafifçe düzleştirin. Daha sonra 5 cm lik bir rulo olacak şekilde streçle sarın. Kenarları yuvarlayarak uzantıya basarak kapatın. Bu şekilde hazırlanan ruloyu 12 saat buzdolabına koyun. Pişirmeden önce buzdolabından çıkarın ve 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Dökme demir ızgarada veya yağlanmamış teflon tavada iki tarafını kızartarak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]