Süleymaniye Çorbası Tarifi – Tatlılarım

Süleymaniye Çorbası tarifi için sebzeler rendelenip soğan, ince kıyılmış pırasa, havuç, kabak, patates ve domatesle birlikte kavrulur.

Mercimekleri yıkayıp ekleyin.

Başka bir kapta un ve tereyağını kavurun ve çorbaya ekleyin.

Kuzu suyunu kaynayıncaya kadar karıştırın, orta ateşte iyice pişirin.

Ayrıca küçük parçalara ayırabilir ve bir blender ile öğütebilirsiniz.

Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğurarak nohut büyüklüğünde köfteler yapın ve ayrı bir tavada kızartın.

Biraz yağda kızartıp birlikte kızarttıktan sonra pul biber ve nane eklerseniz daha lezzetli olur.

Servis yaparken çorbaya sıvı yağ ve köfteleri ilave edin.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın