Sultani Tava (yaprak şeklinde) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bezelye, bezelye yaprağı dediğimde annem bu bezelyelere #arca derdi. Çok sık yapmıyorduk ama yapınca da zeytinyağına doyamadık. Pazar gününden sonra elimle konuşurken mısır unu tava yapabileceğimizi söyledi, hemen denemeye karar verdim.

Bunun bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim. Markette denk gelirseniz mutlaka bu şekilde pişirmeyi deneyin😍💕

Tarifimi beğenip paylaşmayı unutmayın.

Sultani Tava Tarifi İçin Malzemeler (yaprak şeklinde)

    500 gram bezelye, sultani, tuz, 3-4 yemek kaşığı mısır unu, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, dereotu,servis için

Sultani tava (kağıt) nasıl hazırlanır?

Bezelye yapraklarının kılçıklarını ayıklayıp kaynayan tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın. Yumuşayan bezelyelerin suyunu süzün ve kenara alın. Bezelye üzerine tuz ve mısır unu serpin, karıştırın ve yağlanmış bir tavaya koyun. Bir tarafı kızarınca diğer tarafını bir tabak yardımıyla çevirin ve kızartarak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın