Merhaba sevgili arkadaşım,
Ben yumuşacık köfte severim, genelde iyi pişeriz ama bu sefer soğuktan canım salça istedi 🙂 Köfteler ben iyi yoğurduğum için dağılmıyor, o yüzden genelde içine çok yumurta koymuyorum. . Elbette yumurta eklerseniz, daha yapışkan hale getirmek için biraz galeta unu veya bayat ekmek ekleyebilirsiniz.
Salçayı ve köfteyi bulduğunuz un, yemeğin içindeki suyun güzel bir kıvam almasını sağlar. Soğanlardan ayırdığınız 1 yemek kaşığı soğan rendesi yemeğin suyuna ekstra lezzet katıyor. Normal salça kavurmak yerine birde böyle deneyin derim 🙂
Baharatlı köfte tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Bezelyeli mantarlı köfte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 1 su bardağı beze 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kuru nane tuzu 4 su bardağı sıcak su
Köfteleri hazırlamak için:
- 300 gram orta yağlı kıyma 1 küçük kuru soğan rendelenmiş 1 çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber, kimyon ve kuru nane 4-5 yemek kaşığı un (köfte yapmak için)
Sulu köfte tarifi nasıl yapılır?
Kıymayı bir karıştırma kabına alıp rendelenmiş soğanı yıkanmış pirinç, tuz, karabiber, kimyon ve biraz kuru nane ile yoğurun. Kıymadan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Patatesleri ve havuçları soyun, küpler halinde kesin ve bir kenara koyun. 1 yemek kaşığı rendelenmiş soğanı sıvı yağda kavurun, salça ve naneyi ekleyip kavurmaya devam edin. 4 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın. Sebzeleri ekleyin ve 4-5 dakika pişirin. Köftelerinizi una bulayıp tencereye ekleyin ve kaynatın. Pirinçler kabarıp kıvam alınca ocaktan alıp istenirse kıyılmış maydanozla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]