Merhaba arkadaşlar herkese merhaba 🙌 Tatlı simit aşısını bilen var mı? Muhtemelen Gaziantep’in kurtarıcı nimetlerinden biridir. Basit, ucuz, lezzetli ve çok kolay bir tarif. Kesinlikle denememizi tavsiye ederim.
Tatlı, hafif ve mide bulandırıcı bir simit aşısını denemeyen ve bilmeyen birini istemiyorum. O zaman mutfağına git ve beni al?? O halde simit pilavı tarifimize geçelim 👇
Tatlı ve tuzlu simit pilavı tarifimiz için önce orta boy bir tencereye yeteri kadar su koyalım. Üç bardak su kullandım.
Ocağa alıp kaynatalım.
Sıcak suyumuza bir tatlı kaşığı domates püresini ekleyelim ve salçamızı iyice ezerek suyun içine dağıtalım.
5 dakika. Bu şekilde haşlayalım.
Ardından bir su bardağı iyi bulguru azar azar ekleyelim.
Karıştırmaya devam edelim. Simitlerimiz istediğimiz kıvama gelince ocaktan alıp dinlendirelim.
Ardından diğer yandan küçük bir tavaya yeteri kadar zeytinyağını ekleyelim.
1/2 küçük soğanı küçük parçalar halinde kesin.
Soğanları ocağa alarak ateşe yaklaşınca ocaktan alıp pilavımıza aktarıp karıştıralım.
Sulu simit pilavı suyunu çekmeden sıcak olarak servis edilmelidir.
Soğuk olduğunda suyu emer ve aynı tadı almazsınız.
Tatlı ve tuzlu simit pilavımız servise hazır. 👌
Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım. Afiyet olsun.
Bu aşk 😉
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]