pandispanya tarifi malzemeleri
İçmek için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Hamuru hazırlamak için:
- 4 yumurta oda sıcaklığında
- Bir bardak sudan 2 parmak toz şeker eksik
- Yarım su bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için:
- 1 poşet Krem Şanti Tozu
- 1 su bardağı soğuk süt
yukarı:
- Yeterince hindistan cevizi
Tatlı pandispanya tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz, ardından uygun bir kaptaki suya şeker ekleyip eritiyoruz, 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Derin bir kaseye krem şanti ve sütü ekleyin, mikserle katı bir kıvama gelene kadar çırpın ve buzdolabına alın.
- Yumurtaları uygun bir kaba kırın, şeker ve ılık suyu ekleyip mikser ile rengi açılana kadar çırpın.
- 1,5 su bardağı un ve kabartma tozu elenip iyice karışana kadar çırpılır.
- Daha sonra vanilya ilave edilir ve yumurta çırpılmadan hemen kaşık yardımıyla karıştırılır ve kekin tepsiden kolay çıkması için yağlı kağıt serilmiş küçük bir ateşe dayanıklı tepsiye dökülür.
- Tepsiye hafifçe iki kez vurulur.
- 180 derecelik fırında kapağı açmadan üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kek ısınınca bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
- Yarıçapı keklerden birinin üzerine ve krem şantiyi eşit şekilde yayın.
- Kekin diğer yarısını kaplayın.
- Kalan şurubu kekin diğer yarısına eşit şekilde dökün.
- İstenilen şekilde süslenip 5 saat bekletilip servis edilir ve tercihen akşam yapılırsa çok hafif pamuklu olduğu için deneyin. yumuşak şeker gibi ⚘.
pandispanya tatlısı tarifi
Pandispanya Tatlısı Tarifi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]