Merhaba sevgili arkadaşım,
Öncelikle bu Turuncu Anne kurabiyesine gösterdiğiniz ilgiye, onlarca kez denediğiniz ve bana resmini gönderdiğiniz için teşekkür ederim. Instagram hikayem neredeyse portakallı kurabiyelerle dolu 🙂 Profilimdeki öne çıkanlarda görebilirsiniz 🙂 Gelelim Susamlı Böreğime, çok sevdiğiniz kurabiyelerle aynı pratikliğe sahip bir börek tarifi yapmak istedim. Çok az malzeme ve pratik.
Yapmanız gereken en önemli şey susamları yağsız bir tavada yakmadan renk değiştirene kadar kavurmak. Kızartmazsanız, simit pişmiş olsa bile susam tohumları beyaz kalacaktır. Ekstra lezzet için mahlep de ekledim. Bu tarz tarifler içinde favorim mahlab. mahlep nedir? İlgilenenler bu yazıdan ulaşabilirler.
Tarifi yoğurmak, şekil vermek ve pişirmek 40 dakikayı geçmiyor. Misafirleriniz geliyorsa 15 dakikada yapın ve onlar yemek yaparken siz de hazırlıklarınızı yapın. Toplamda 12 lezzetli hamur işi çıkıyor 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Mayasız susamlı köfte tarifi için malzemeler
- 1 yumurta (beyazı sarılarının üzerine hamura eklenir) 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 çay bardağı tereyağı (eritilmiş) 1 paket kabartma tozu ½ çay kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker ½ çay bardağı su 3 su bardağı un
yukarı:
- 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı süt Yarım su bardağı susam
Susamlı mayalı börek nasıl yapılır ve mayasız ekmek tarifi?
Susamları teflon tavaya alıp orta ateşte rengi dönene kadar kavurun ve kenara alın. Yumurta aklarını karıştırma kabına alıp tuz, şeker, mahlab ve kabartma tozunu ekleyin. Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ ve suyu ekleyip karıştırın. 2,5 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanana kadar 1/2 su bardağı un eklemeye devam edin. Toplanan hamurdan bir iki dakika daha yoğurun ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yumurta sarısını biraz sütle çırpın, üzerine yumurta sarısını sürün, kızarmış susama batırın ve fırın tepsisine dizin. Bir bıçak yardımıyla tepelerine firar şekli verin. 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]