Susamlı ve cevizli kurabiye

Susamlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin, oda sıcaklığında
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 poşet kabartma tozu
  • alabildiği kadar un (dikkatli ekleyin, yumuşak bir hamur olmalı)

yukarı;

  • 160 gr sütlü çikolata (benmari usulü eritilmiş)

Susamlı cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Tüm malzemelerimizi karıştırma kabına alıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Küçük parçalar alıp rulo yapıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar sağa sola çatalla çizikler atarak pişiriyoruz.
  4. Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra eritilmiş çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
  5. Çikolatamız donduktan sonra beyaz çikolata ile süslüyoruz.
  6. Çikolatalarımız donduktan sonra servise hazırdır.

Bu ölçülerden yaklaşık 30 adet kurabiye elde ediyorum.

Malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalıdır.

Un miktarı kullandığımız ürünlere göre değişiklik gösterebilir.

Fotoğraflı susamlı ve cevizli kek tarifi

  • börek tarifi
  • cevizli
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • Susam
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Ezoglien çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın