Suşi Tarifi İçin Malzemeler (Kolay Suşi)
- 10 yaprak nori
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
- 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avokado
- 5 adet surimi (taze salam da kullanabilirsiniz)
- 5 yemek kaşığı krem peynir
- 1 salatalık
- soya sosu
Suşi tarifi (kolay suşi) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Pirinci bir kevgir içine koyun. Fazla nişastayı çıkarmak için su berraklaşana kadar soğuk akan su altında durulayın.
- Pirinci ve suyu geniş bir tencereye kapağı kapalı olarak yüksek ateşte koyun. Kaynamasına izin verin.
- Isıyı azaltın ve kapak kapalıyken 12 dakika veya su tamamen emilene kadar pişirin.
- Ateşten çıkarın. Kenara koyun, örtün ve 10 dakika hafifçe soğumaya bırakın.
- Küçük bir kapta sirke, şeker ve tuzu birleştirin.
- Pirinci büyük bir cam kaseye aktarın.
- Pirinç kümelerini kırmak için tahta bir kürek kullanın ve birleştirilene kadar yavaşça katlayarak sirke karışımını yavaş yavaş ekleyin.
- 15 dakika veya pirinç soğuyana kadar pirinci katlamaya ve havalandırmaya devam edin.
- Dilimleri yatay olarak hareket ettirerek suşi matını temiz bir yüzeye yerleştirin.
- Bir yaprak nori’yi parlak tarafı alta gelecek şekilde matın üzerine koyun.
- Islak ellerle pirincin altıda birini nori yaprağına yayın ve sizden en uzaktaki kenar boyunca 3 cm genişliğinde bir kenar bırakın.
- Surimi, krem peynir, salatalık ve avokadoyu pirincin ortasına yerleştirin.
- Pirinci kapatmak ve doldurmak için matı yuvarlarken dolguyu yerinde tutun.
- Kalan nori, pirinç, somon ve avokado ile tekrarlayın.
- Keskin bir bıçak kullanarak suşiyi 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
- Dilerseniz soya soslu servis tabağına alın.
afiyet olsun
Resimlerle suşi tarifi (kolay suşi) nasıl yapılır
Suşi yazısı (Easy Sushi) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]