Yaz günlerine uygun hafif, lezzetli ve pratik bir Fransız tatlısı.
Krep, kimsenin vazgeçemeyeceği elastik bir lezzet, yapımı kolay olan bu tatlıyı çeşitlendirmek tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Sevgili Gülhan Kara ile hazırladığımız Çilekli Krep Tarifine buradan ulaşabilirsiniz…
Elbette her tarifte olduğu gibi pankek yapmanın da birkaç püf noktası var. Pek çoğumuz pankek yaparken maya ya da kabartma tozu kullanırız. Krep tavası hamurunun ince olmasını istediğimiz için kesinlikle kabartıcı bir malzeme kullanmayacağız.
İçerik Tablosu
Lezzetli pankek hazırlamak için,
1- Tüm malzemelerin taze ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
2- Yumurtalara sütü ve unu iki aşamada güzelce çırparak ekleyin.
3- Krep hamuru toparlanana kadar mutlaka 15-20 dakika dinlendirin.
4- Yağı fazla kullanmamaya ve tavanın sıcak olmasına dikkat edin.
5- Krep salladığınızda tavadan ayrılıyorsa diğer tarafa çevirin, krepi kenarlarını ayırmadan çevirirseniz yırtılabilir.
Şeftali, dut, armut gibi pek çok meyve ile krep süzgeç sosu hazırlayabilir, dondurma ve limonata ile servis edebilirsiniz.
Aşk…
Suzette’s Kayısı Börek Tarifi için Malzemeler
- 4 pankek için: 3 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tutam tuz 2 yemek kaşığı toz şeker kalıbı yağlamak için tereyağı 1 tatlı kaşığı limon veya portakal kabuğu
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı su 1 kase taze veya konserve kayısı
Kayısılı tart Suzete tarifi nasıl yapılır?
1- Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Süt, un, tuz ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Akışkan ve pürüzsüz bir kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Limon kabuğunu rendeleyin, hamura ekleyin ve karıştırın. Tereyağını 20 cm’lik bir tencereye alıp eritin ve tava kızdığında pankek hamurundan bir kepçe dökün. Hamuru kepçenin arkası ile yayın. Tamamen pişince diğer tarafını çevirin. Pişen pankekleri düz bir tabağa alın. Sosu hazırlamak için tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyup kısık ateşte eritin. Doğradığınız kayısıları 2-3 dakika kavurun. Ateşi kısın ve köfteleri sosun içine atın, önden ve arkadan biraz sos emdikten sonra 4 e katlayın ve maşa ile çıkarın. Krepleri meyve parçalarıyla süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]