Süslü pilav – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Pirinç mezesi nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 25 dakika, pirinç suyu, et suyu, et suyu, garnitürlü pilav nasıl yapılır, meze konserveleri, kuzu gerdan tarifi, pilav, pilav hilesi, pilav tarifi, pilav yapımı, pirinç pilavı, sebzeli pilav, taneli pilav tarifi, tereyağlı pilav, pilavlar

9 3,89 5 1

Kızarmış pilav en sevdiğim pilav türlerinden biridir. Pilav yaparken kendi haşladığım sebzeler yerine konserve ya da frozen garnitür kullanmamın asıl sebebi pratik olması, bir diğer sebebi ise görsel olarak daha şık olması.

Kahvaltı menüsünde gerdanlı kuzu eti servis ettiğimi hatırlarsınız. Servis yaparken biraz farklı bir hava katmak için yağsız tavada hafifçe kızarttığım sarı domatesleri kullandım.

Kuzu gerdan tarifinde sarı domatesler gözüme çarptı 🙂 Bu domatesler çeri domateslerden daha küçük, armut şeklinde ve çok tatlılar. Real gibi büyük marketlerden temin edip et yemeklerine güzel bir hava katabilirsiniz. Aşk…

Nohutlu pilav tarifi malzemeleri

    3 su bardağı pirinç 4,5 su bardağı sıcak et suyu veya kaynar su 2 et suyu 3-4 yemek kaşığı tereyağı 1 kavanoz garnitür kullanılmayacaksa salça tuzu

Aperatif pilav tarifi nasıl yapılır?

Pirinci nişastası berraklaşana kadar 2-3 suda yıkayın. Büyük bir kase alın, biraz tuz ekleyin ve pirinci yarım saat dinlendirin. Sonra süzün ve süzün. Sır kabını açın, bir kevgir içine atın, yıkayın ve süzün. Tereyağını tencereye alın ve yüksek ateşte eriyince süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinci camsı hale gelinceye kadar kavurun, sıcak su ekleyin ve karıştırın. Pirinç suyu kaynayınca garnitürü pirince ekleyin. Pilav pişiriciyi ters çevirin, suyu tamamen çekince ocağı kapatın ve pirinci 10-15 dakika dinlendirin. Pişen pilavı karıştırdıktan sonra servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın