Süt tarifi malzemeleri (çok pratik)
Hamuru hazırlamak için
- 1 su bardağı süt suyu
- Yarım su bardağı irmik
- 1 toz balık
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
şerbet
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- 3-4 damla limon
kızartma için
- Sebze yağı
Süt tarifi nasıl yapılır (çok pratik)?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Bu tatlının dışı biraz gevrek, içi yumuşaktır.
- Şurubu 15 dakika kaynatın.
- Öncelikle sütü ısıtıp irmiği ekleyip kısa sürede koyulaşana kadar karıştıralım.
- Ocağı kapatın ve soğumasını bekleyin.
- Daha sonra yumurta ve sıvı yağı ekleyip elinizle yoğurun.
- Hamur sertleşince elimizi biraz ıslatıp küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
- Tavayı soğuk yağ ile ileri geri sallayarak kızartın.
- Kahverengileşmeye başlayınca pişmemiş kısımları kaşıkla karıştırabilirsiniz.
- Kağıt havlu serili bir tabağa alıp hemen soğuk şerbetin içine döküyoruz.
- 10 dakika şerbette bekletildikten sonra servise hazırdır.
Resimli süt tarifi (çok pratik)
Milk Bite yazısı (çok pratik) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]