Süt ısırığı (çok pratik)

Süt tarifi malzemeleri (çok pratik)

Hamuru hazırlamak için

  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 toz balık
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

şerbet

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

kızartma için

  • Sebze yağı
Süt tarifi nasıl yapılır (çok pratik)?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Bu tatlının dışı biraz gevrek, içi yumuşaktır.

  1. Şurubu 15 dakika kaynatın.
  2. Öncelikle sütü ısıtıp irmiği ekleyip kısa sürede koyulaşana kadar karıştıralım.
  3. Ocağı kapatın ve soğumasını bekleyin.
  4. Daha sonra yumurta ve sıvı yağı ekleyip elinizle yoğurun.
  5. Hamur sertleşince elimizi biraz ıslatıp küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
  6. Tavayı soğuk yağ ile ileri geri sallayarak kızartın.
  7. Kahverengileşmeye başlayınca pişmemiş kısımları kaşıkla karıştırabilirsiniz.
  8. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp hemen soğuk şerbetin içine döküyoruz.
  9. 10 dakika şerbette bekletildikten sonra servise hazırdır.

Resimli süt tarifi (çok pratik)

Milk Bite yazısı (çok pratik) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın