İçerik Tablosu
Malzemeler
- 5 kilo süt
- 7-8 yemek kaşığı yoğurt
Süt Kesiği Nasıl Yapılır?
- Kaynamış sütü ocağa alın, üzerine 7-8 yemek kaşığı yoğurt ilave edin.
- Kaynayınca kısık ateşte ara sıra karıştırarak 45 dakika kadar pişirin.
- Dikkat edin dibine tutmasın, süt kesiği dibine çökecek.
- Ocaktan alın ve bir tülbent altına bir süzgeç yardımıyla süt kesiğini başka bir tencereye süzün.
- Süt kesiğinin üzerine ağırlık koyun ve 2-3 saat iyice süzülmesini sağlayın.
- Sütün kalanını atmayın, bununla poğaça, kek veya çorba yapabilirsiniz.
- Süt kesiğini tatlılarda, kahvaltıda tuzlayıp baharatlarla veya toz şeker veya bal, reçelle tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
The post Süt Kesiği Nasıl Yapılır? appeared first on Ferishtah.com.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]