Süt Kesiği Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 5 kilo süt
  • 7-8 yemek kaşığı yoğurt

Süt Kesiği Nasıl Yapılır?

  1. Kaynamış sütü ocağa alın, üzerine 7-8 yemek kaşığı yoğurt ilave edin.
  2. Kaynayınca kısık ateşte ara sıra karıştırarak 45 dakika kadar pişirin.
  3. Dikkat edin dibine tutmasın, süt kesiği dibine çökecek.
  4. Ocaktan alın ve bir tülbent altına bir süzgeç yardımıyla süt kesiğini başka bir tencereye süzün.
  5. Süt kesiğinin üzerine ağırlık koyun ve 2-3 saat iyice süzülmesini sağlayın.
  6. Sütün kalanını atmayın, bununla poğaça, kek veya çorba yapabilirsiniz.
  7. Süt kesiğini tatlılarda, kahvaltıda tuzlayıp baharatlarla veya toz şeker veya bal, reçelle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

The post Süt Kesiği Nasıl Yapılır? appeared first on Ferishtah.com.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın