Süt Kremasından Tereyağı Yapımı (Talimatlı)

Her şeyi evde yapmak daha iyidir. Tereyağı yapımı zor gibi görünse de oldukça kolaydır.

Sütten Tereyağı Kreması yapmak için 10 litre sütü kaynatıp soğumaya bırakalım.

Tamamen soğuduktan sonra biriken kremayı alıp bir gün buzdolabında dinlendirelim.

Ertesi gün kremayı derin bir kaseye veya leğene koyalım, çırpma teli ile krem ​​şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.

Bazıları bu noktada su ekliyor ama su eklemeden daha kolay oluyor.

Krem şanti kıvamına geldikten sonra karıştırmaya devam edelim. Yavaş yavaş lor peyniri kıvamını almaya başlıyor, karıştırmaya devam edelim.

Peynirin dönüşünden sonra süt ve yağ ayrılmaya başlar. Bu arada 1 bardak soğuk su ekleyin.

Soğuk suyun etkisi ile yağ tamamen ayrıştırılır. Yağı elle toplayalım.

Kavanozdan çıkan suyu alıp keklerin içinde kullanabilirsiniz.

Son olarak leğene biraz soğuk su dökelim ve suyun içinde tereyağını gezdirelim.

Özenle seçilmiş kahvaltı veya öğle yemeğimizi kullanabilirsiniz.

Süt Kremasından Tereyağı yapmak kolaydır.

Açıklama zordu, ancak esneklik resimlerden açıkça görülüyor.

Başvuru yapanlara hayırlı olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın