Sütlaç – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçmişte pirinç içerdiği için sütlaçla aram pek iyi değildi. Pek çok yemekte ve sebzede olduğu gibi 30 yaşından sonra damak tadım değişmeye başladı ve normalde yanına bile yaklaşmayacağım sütlacı sevmeye başladım.

Fırında sütlaçların üzerinin kızarması ne kadar sürer?

Pişmiş sütlacımın kızarmasını hızlandırmak için bir yumurta eklerdim ama sonra buna gerçekten gerek olmadığını anladım. Fırın ızgaranız iyi çalışıyorsa 4-5 dakika içerisinde sütlaçların üzeri resimdeki gibi harika bir kabuk oluşturacaktır.

Biliyorsunuz sütlü tatlıların üstü soğumaya başlayınca pul pul oluyor. Fırınlama da bu kabuğu yakmanın bir yoludur.

Fırında sütlaç yaparken kıvam çok önemli, ne çok sıvı ne de çok koyu kıvam bırakılmamalı. Fırını açıp 200 derecede pişirmek zaten kıvamlı olan sütlaçların koyulaşarak pirinç gibi görünmesine neden olabilir. Benim tavsiyem, fırını tamamen ısıtmak yerine ızgarayı kullanmanızdır. Ters bir fırınınız varsa, sadece üstünü açın.

Sütlaç fırında ne kadar kalmalı?

Ayrıca sütlaç da tıpkı reçel gibi soğuduğunda koyulaşmaya devam ettiğini unutmayın. Fırından çıkardığınızda üzeri kızarıyor ama jöle gibi sekmeli. Oda sıcaklığına gelip buzdolabına girince hazır buzdolabı kıvamına geliyor.

Daha önce size farklı bir sütlaç tarifi vermiştim. Sütlaç nasıl yapılır? Videoyu da yazımdan izleyebilirsiniz. Bu tarifte olduğu gibi nişasta eklenmeden hazırlanabilir ancak uzun süre kaynatılması gerekir. Nişasta eklemek pişme süresini inanılmaz kısaltıyor, özellikle çiğ sütle yaparsanız lezzetinden hiç bir şey kaybetmiyor.

Sütlaç tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Fırında pilav tarifi malzemeleri

    5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1 çay bardağı pirinç (küçük bir çay bardağı) 2 su bardağı pirinci haşlamak için su

Fırında sütlaç tarifi nasıl yapılır?

Küçük bir tencereye bir çay bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu alıp pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Orta boy bir tencereye sütü, nişastayı ve şekeri alıp iyice karıştırın. Üzerine haşlanmış pirinç eklenir. Süt kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Kıvamı muhallebi kıvamından biraz daha sulu olacak, ağırlaştığını hissedecek ve karıştırırken kaşığı elinizde tutacaksınız. Koyu kıvamlı sütlaçları üstlerinde bir boşluk kalacak şekilde fırına dayanıklı kaselere paylaştırın ve kapları fırın tepsisine dizin. Fırın ızgarasını açın ve sütlacı tepsiyle birlikte fırının en üst rafına yerleştirin. Tepsiye 1 litre su ekleyin. Sütlaçların üstü kahverengileşinceye kadar pişirin. Pişen sütlacı, suyunun sıcak olmasına dikkat ederek ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlenmeye bırakın. İstenirse buzdolabında soğutulmuş olarak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın