Merhaba sevgili arkadaşım,
Yıllar önce ilk fırında sütlaç tarifimizde büyüklerimizden öğrendiğimize göre içine yumurta sarısı karıştırırdık. Daha sonra buna hiç gerek olmadığını gördük. Zaten kolay kızaran sütlacın içine yumurta eklemeye ne gerek var. Kullandığımız pirincin su emme oranı bile zamanla değişmiştir. Hatta eski oranda su koyup pirinci pişirdiğimde bayat oluyor o yüzden pirinç suyunu kaynatırken nişastayı biraz azalttım. Videoyu çekerken azıcık sütle yapabileceğiniz pratik tarifimi sizlerle paylaşayım dedim.
Sadece pirinç, süt ve şekerle yaptığım klasik sütlaç tarifime kitchensirlari.com adresinden ulaşabilirsiniz. Bu bayram paylaşmak için bir çok tarif hazırladım. Sesli anlatım için youtube ve tik tok hesaplarımı takipte kalın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Sütlaç Fırında Malzemeler – Hamsiköy Sütlaç Tarifi
- 5 su bardağı süt (1 litre) 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 çay bardağı pirinç (bir küçük çay bardağı) 2,5 su bardağı pirinci haşlamak için su
Fırında Sütlaç – Hamsikoi Sütlaç Tarifi nasıl yapılır?
Küçük bir tencereye bir çay bardağı pirinci ve 2,5 su bardağı suyu alıp pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Küçük bir kapta nişasta, şeker ve 1 su bardağı sütü karıştırın. Karışımı pişmiş pirince ekleyin. Süt kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Kıvamı muhallebiden biraz daha sulu olacak ve karıştırdıkça kaşığı tuttukça ağırlaştığını hissedeceksiniz. Kıvama gelen sütlaca vanilyayı ekleyin ve fırın tepsisine dizdiğiniz fırın kaplarına üzerlerinde boşluk kalacak şekilde yayın. Sütlacı serpmeden tepsiye su ekleyin. Fırın ızgarasını açın ve sütlacı fırına koyun. Sütlaçların üstü kahverengileşinceye kadar pişirin. Pişen sütlacı, suyunun sıcak olmasına dikkat ederek ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlenmeye bırakın. Soğutun, soğutun ve kırık fındık ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]