Sütlü Biber Turşusu Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu harika lezzetle Trakya’da ailesini ziyarete giden arkadaşımın sütlü biber turşusu getirmesiyle tanıştım! Nitekim birkaç dersten sonra aşçılık bölümünden mezun olan yeğeni, anneannesinin tarifiyle yapmış. Sırf benim için tatmak ve sizlerle paylaşmak için gelmiş olması da ayrıca güzel 🙂

Bu tarifin dikenli, charleston ve hatta tatlı biber gibi birçok versiyonu var. Bazıları sade lor veya tuzlu beyaz peynir kullanırken, diğerleri cheddar lor kullanır. Elbette koyun ya da keçi sütü de farklı şekilde kullanılmaktadır. En önemli nokta yağlı süt ve lor kullanımıdır.

Dün gece kendime verdiğim ölçünün yarısı kadar elimde lor ile kurdum. Bakalım 20 gün sonra neler olacak 🙂

Sütlü Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

    2 litre cam kavanoz Yarım kilo kırmızı biber (damak zevkinize göre) 1 kilo lor 1 litre ılık süt (kavanozun üzerini tamamlayacak kadar) Tuz (damak zevkinize göre)

Süt turşusu tarifi nasıl yapılır?

Biberlerin saplarını kesin ve ince ince doğrayın. (Acı biber kullanıyorsanız tuzla ovun). Masaj sırasında biberi çekirdekleriyle yıkayın ve tekrar tuzla ovun. Biberleri temiz bir kavanoza koyun. Üzerine lor peynirini ekleyin. Sütü kavanozun kenarına gelene kadar ekleyin ve biraz tuz ekleyerek karıştırın (sonuçta turşunun tadına bağlı olarak). Kavanozu kapatın ve altına bir kap yerleştirin. (Süt bir iki gün içinde akmaya başlayacaktır) Suyu bir haftadır köpürdüğü için temizleyin. Eğer koyulaşmaya başlamazsa daha fazla lor ekleyin. Tuzunu kontrol edip 15-20 gün oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde bekletin. Kıvamı koyulaşıp biberler sararınca turşumuz hazır demektir. Olgun turşuları buzdolabına koyun ve tükettiğinizde çıkarıp tekrar buzdolabında saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın