Sütlü buğday salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Buğday tariflerini seviyorum. İnanılmaz lezzetli ve doyurucu. Yazın sık sık salata ve çorba yaparım. Baharın gelmeye başladığı bu günlerde aklım et yemeklerinden çok pratik ve lezzetli salatalara yöneliyor 🙂

Aşurelik buğdayı pişirmeden önce mutlaka biraz suda bekletmek ister, ne kadar uzun bırakırsanız kaynama süresi o kadar kısa olur, bu nedenle akşamdan ıslatıp sabah haşlamak daha kolay olur. Yoğurt ve sarımsak, buzdolabında saklanan popüler mezeler ve salatalar olduğu için lezzetlerini daha fazla emer ve daha dolgun hale gelir. Son dakikada da yapabilirsiniz ama kıvam aldıkça lezzeti artacaktır.

Belki önümüzdeki hafta pratik salatalarla dolu olur, kim bilir bizim tariflerimiz 🙂 Aklınıza gelen pratik tarifleri veya bunu benim için dener misiniz? Güçlerini benimle paylaşmayı unutma.

Aşk…

Yoğurt ve Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler

    1 su bardağı bulgur 2-2,5 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak yarım demet dereotu tuz isteğe bağlı zeytinyağı 1 su bardağı garnitür karışımı (bezelye, havuç, patates) istenirse bir avuç ince kıyılmış salatalık turşusu

Yoğurtlu buğday salatası tarifi nasıl yapılır?

1. Aşurelik buğdayı en az 5-6 saat veya bir gece önceden sıcak suda bekletin.
2. Önceden ıslatılmış buğdaya su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır.
3. Haşlanan buğdayı süzün ve soğumaya bırakın.
4. Yıkanmış dereotu ince ince doğrayın. Sarımsağı ezin.
5. Tuz, yoğurt, buğday çimi, dereotu, zeytinyağı, sarımsak ve isteğe bağlı olarak 1 su bardağı sos için bir kapta karıştırıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
6. Servis yapmadan önce üzerine zeytinyağı gezdirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın