Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünkü tarifimiz cheesecake, yapımı çok kolay ve bal ve bademli muhallebi tadına ekliyoruz.
Bu sefer cheesecake yapmaktan korkan ve beceremeyeceğini düşünen takipçilerime özel bir video yapmak istedim.
Tarifteki ve videodaki adımları takip ederseniz, pişirme derecelerine ve sürelerine uyarsanız bir problem olmaması gerekir.
Cheesecake’i dinlenmeye ayırmayı da unutmamak gerek. Eğer çok şeker sevmiyorsanız, ilave ettiğiniz şeker miktarını biraz azaltabilirsiniz. Çikolata yerine farklı ikameler kullanabilirsiniz.
Videolu anlatım:
Not: Yuvarlak kalıp 20 cm’dir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Sütlü cheesecake tarifi için malzemeler
- 2 paket yulaf ezmeli kurabiye 9 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
krema için:
- 4 yumurta 1 büyük paket labne peyniri (400 gram) 1 paket süt kreması (200 gram) 1 su bardağı toz şeker 1 paket Pakmaya Bademli Ballı Muhallebi 1 yemek kaşığı toz şeker Yumurta aklarını çırpmak için
yukarı:
- 150 gram kuvertür bitter çikolata, 30 gram fildişi çikolata
Sütlü cheesecake tarifi nasıl yapılır?
Tabanı için bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın, kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırıp ovalayın. Donması için yaptığınız tabanı buzluğa koyun ve 15 dakika dinlendirin. Yumurta aklarını ve sarılarını peynirli karışımdan ayırın. Yumurta sarılarını ve 1 su bardağı toz şekeri şeker eriyene kadar çırpın. Eriyen şekere labne ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Başka bir kapta yumurta aklarını 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek krema haline getirin. Kabaran beyazlara pudingli pudingi ekleyin ve karıştırmaya devam edin. İki karışımı bir kaşık yardımıyla birbirine ekleyin ve aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen cheesecake soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen cheesecake’i buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin, ardından bitter çikolatayı cheesecake’in üzerine serpin. Beyaz çikolatayı kaşıkla dökün. Çubuk yardımıyla karıştırarak şekil verin. Çikolata katılaştıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]