Merhaba sevgili arkadaşım,
Labaniyah çorbası, yoğurt bazlı zengin bir çorbadır. Aslında çorba diyebileceğim çok fazla dilim yok çünkü içinde hiçbir şey yok. Köfte, yumurta sosu, nohut ve pirinç tam bir yemektir. İçerik ve aşamalar biraz kalabalık gibi görünse de yılmayın. Dondurucuda biraz köfte varsa hazırlamak çok daha kolay.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Sütlü çorba tarifi malzemeleri
- 6 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış nohut 3 yemek kaşığı kırık pirinç
Köfteleri hazırlamak için:
- 250 gram kıyma 1 küçük kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Köfteleri kızartmak için 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Baharat için:
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 yumurta
Servis için:
- 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Lübnan çorbası tarifi nasıl yapılır?
Kıymayı bir kaba alın, rendelenmiş soğanı, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Tavaya yağı alıp kızdırın. Hazırlanan köfteleri kızgın yağda kızartıp kenara alın. Orta boy bir tencereye su, nohut ve pirinci ekleyin. Orta ateşte kaynatın. Sos karışımı için küçük bir kapta yumurta, yoğurt, un ve tuzu karıştırın. Kaynayan sudan bir miktar alıp kıvamını açın ve kaynadıktan sonra çorba tenceresine aktarın. Kızaran köfteleri de ekledikten sonra orta ateşte pişirmeye devam edin. Bir tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağı alıp kızdırın, naneyi ekleyin ve kavurun. Çorbanın üzerine serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]