Sütlü fırında patates tarifi nasıl yapılır?

20 dakika. Hazırlanma zamanı

Bu sütlü fırınlanmış patates tarifi, et, tavuk veya balıkların yanında çok pratik ve az bakım gerektiren bir yemek arayanlar için bir cankurtaran. Hem lezzet hem de görsellik arayanlar mutlaka denemeli. Şimdi eğlenelim.

Dersler

  • 4-5 orta boy patates

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş peynir
  • bir tutam karabiber
  • biraz hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • tuz

yukarı:

  • 1 su bardağı rendelenmiş peynir

Sütlü fırında patates tarifi

  1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun.
  2. Patatesleri yuvarlak dilimler halinde kesin.
  3. Sos için derin bir kapta yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri, iki su bardağı süt ve baharatları karıştırın.
  4. Patatesleri aralarına hazırladığınız sosu ve kalan tüm sosları ekleyerek fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri koyun.
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında patateslerin üzeri altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın