Sütlü Mastiha pilavı

Sütlaç tarifi için malzemeler

  • 1,5 çay kaşığı pirinç
  • onlar 1 litre
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 ml krema (sorun değil)
  • 1 yemek kaşığı sakız (gerekli değil)

Damla sakızlı sütlaç tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Pirinci yıkayıp süzün ve geniş bir tencerede 1 litre su ile pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Pirinçler yumuşadıktan sonra saldığı nişastalı suyu çekmeden nişastalı suya sütü, kremayı ve şekeri biraz ilave edin.
  3. Orta ateşte yaklaşık bir saat kaynamaya bırakın ve kısık ateşte yavaş yavaş kaynadıkça koyulaşacaktır.
  4. İyice koyulaştıktan sonra cam kaplara boşaltın.
  5. Tekrar fırında pişirmek istemeyenler bu formu soğuduktan sonra servis edebilir.
  6. Fırına vermek isteyenler derin bir fırın tepsisine 2-3 litre su koyup sütlaç kaplarını tepsiye dizin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.

Resimli sakızlı sütlaç tarifi

  • börek tarifi
  • Damla
  • kek tarifleri
  • sakızlı
  • yamaçlar
  • sütlaç
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Bir dilim tortilla

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın