Sütlü pirinç tarifi (tam kıvamda)

Sütlü Pirinç Tarifi Malzemeler (tam kıvamda)

  • 1.5 litre süt
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker (şekeri severiz)
  • 1.5 çay kaşığı pirinç

Sütlü pilav tarifi (tam gövdeli) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle sütü kaynatalım, üzerine su ilave edelim ve tekrar kaynayana kadar bekleyelim.
  2. Pirinci yıkayalım, kaynayan sütün içine ilave edelim, dibe yapışmaması için karıştıralım ve 30 dakika kaynamaya bırakalım.
  3. Şekeri ilave edip 10 dakika daha kaynatalım (şekerini kontrol edip damak zevkinize göre ayarlamayı unutmayın. Aynı zamanda çok sulu ise 10 dakika daha kaynatın. Orta ateşte kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.) kaynayınca ısıtıp pirinci 40 dakikada pişirin ve tam gövdeli)
  4. Daha sonra süt ve pirinç oranlarını eşit olarak ayarlayarak kaselere bölelim. Dilerseniz yüzünüze tarçın serpebilirsiniz. Kim deneyecekse eline sağlık.

Fotoğraflı sütlü pirinç tarifi (tam kıvamında)

  • tatlı tarifi
  • ahenk içinde
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • sütlaç
  • Bunun için
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kardelen pastası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın