Sütlü Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar bugün sizlerle güzel bir ramazan pidesi ve pide tarifi paylaşmak istiyorum.

Önce sütümüzü ısıtalım ki bu fermantasyonu hızlandırdığı için çok önemli. Derin bir kaba ılık sütümüzü alıp şeker, ayçiçek yağı (ayçiçeği ile yumuşacık oluyor) ekleyelim. Biraz karıştırıp toz mayayı ekleyelim, kasenin üzerini beyaz bir bezle örtüp ılık bir yerde 15 dakika mayalandıralım.

Mayalı karışım yükselmeye başlayınca tuzun mayayı öldürmemesi için un karışımına yavaş yavaş tuz eklemeye başlıyoruz.

Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamur elinize yapışıyorsa elinize biraz ayçiçek yağı koyup hamuru toplayabilirsiniz. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp ılık bir yerde 2 saat mayalanmaya bırakın.

Ekmeğimiz kabarınca iki eşit parçaya bölelim ve bir adet beze üzerine buğday unu, kepekli un veya galeta unu koyduğumuz fırın tepsisine alıp üzerini yağlı kağıt ile kapatalım. Elimizle pide şeklinde açıp simlerimizle maketler yapalım. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin 20 dakika sonra tekrar yaptığımız şekle bakalım.

Pide hamurumuzun üzerine yumurta sarısı, ayçiçek yağı ve yoğurdu çırpalım. Üzerine susam ve çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkan ekmeğimizin ilk ısıtmasından sonra üzerine beyaz pamuklu bir bez serip iftarda sevdiklerimizle paylaşalım, hayırlı ve sağlıklı iftarlar dilerim. Afiyet olsun

Sütlü Ramazan Pidesinin Fotoğrafları:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın