Sütlü Sirkeli Bisküvi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugüne kadar yarınki çekimler için ön hazırlıklarımızı yaptık. Pişmesi gerekenleri pişirip kenara aldık. Elim hamurda olduğu için bir şeyler yoğurmaya çalışırken sirkeli kurabiye çıktı 🙂

Transfer çalışması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Yıllar geçtikçe bunun ne kadar zor olduğunu unuttuk. Ve sıra en yoğun haftama geldiğinde her şey karıştı.

Bu haftayı atlatabilirseniz, yeni evi toplama görevi gelecek hafta olacak. Şimdi yavaş yavaş yapıyoruz.

Bu kurabiye hamuru yediğim hafta kadar sert desem abartmış olmam 🙂 Yine çok yoğrulması gereken ve yoğurtla gelen bir hamur. Su eklemedim gibi şekil vermeyin bütün dokuyu bozarsınız.

Piştikten sonra damağınızda bıraktığı lezzete bayılacaksınız. Biraz sıkıcı olsa da kesinlikle denemelisiniz.

Bu arada Instagram hikayemde yaptığınız tariflerin fotoğraflarını paylaşmaya devam ediyorum. Böylece tarifimle yaptığım yemeğin fotoğrafını çekip bana gönderebilirsiniz 🙂 @Mutfaksirlari Instagram hesabımı takip etmeyi unutmayın!

mahlep nedir? Merak edenler yazıma buradan ulaşabilirler.

Aşk…

Sirkeli mahlab kurabiyesi için malzemeler

    125 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı sirke 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 su bardağı un

Sirkeli mahlab bisküvi tarifi nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağı, bitkisel yağ, sirke ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alın. Mahlab, toz şeker, tuz, çörek otu ve 3 su bardağı unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Başta kum gibi olacak ama iki elinizle yoğurmaya devam ettikçe toparlanacaktır. Toplanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla yerleştiriyoruz. 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20 dakika pişirin) Tamamen soğuduktan sonra servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın