Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünün pudingli cheesecake’i evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve her seferinde tadına bayılacaksınız 🙂 İçerisine Türk kahveli tatlıyı ve çikolata ile eklediğimiz Türk kahvesini ikram ettiğimizde misafirleriniz kesinlikle çok heyecanlanacak 🙂
Cheesecake tabanında genellikle yulaf ezmeli ve fındıklı bisküvi kullanılır ama ben kakaolu bisküvi ve badem unu renk vermesi ve farklı bir tat vermesi için kullandım. Böylece taban kalıp gibi güzel görünse de ağızda dağıldı 🙂
Bu arada harika bir etkinliğimiz var, instagram profilime bakıp katılabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Yoğurtlu peynirli kek tarifi için malzemeler
- 1,5 paket kakaolu kurabiye 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 2 yemek kaşığı badem unu
krema için:
- 4 yumurta 1 büyük paket Labne peyniri (400 gram) 1 paket Pakmaya Şef Krema (200 gram) 1 su bardağı toz şeker 1 paket Pakmaya Türk Kahveli Muhallebi 1 yemek kaşığı yumurta aklarını çırpmak için toz şeker 1 yemek kaşığı un
yukarı:
- Altın çilek aromasını arttırmak için 50 gram çikolata, isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı Türk kahvesi
Türk yoğurtlu cheesecake tarifi nasıl yapılır?
Tabanı için bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Badem unu ile karıştırın. Bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın, kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırıp ovalayın. Donması için yaptığınız tabanı buzluğa koyun ve 15 dakika dinlendirin. Yumurta aklarını ve sarılarını peynirli karışımdan ayırın. Yumurta sarılarını ve 1 su bardağı toz şekeri şeker eriyene kadar çırpın. Eriyen şekerin üzerine labne, krema ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Başka bir kapta yumurta aklarını 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek krema haline getirin. İki karışımı bir kaşık yardımıyla birbirine ekleyin ve aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Pişen cheesecake soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen cheesecake’i buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Cheesecake üzerine çikolata sürüp isteğe göre Türk kahvesi serpin. Altın çilek ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]