medyauzmani.com

Sütlü Yumuşak Topuz – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar;

Herkes kurabiyeleri sever, değil mi? özellikle fırından nefis aroması çıktıktan sonra pişmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. İşte kek tarifi. Yuvarlak, sade kekler, rulo şeklinde istediğiniz gibi değiştirebilir, peynir, patates, zeytin ile seslendirebilirsiniz, size kalmış. Kurabiye hamuru yapımı için bir tarif vermek istiyorum.

Gelelim tarife 👍

Öncelikle tüm sıvı malzemeleri bir karıştırma kabına alıp ılık sütün içine mayayı ekleyip iyice eritelim daha sonra yoğurma kabına alıp elimizle iyice karıştıralım.

Unu azar azar ekleyerek kulak büyüklüğünde bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Daha sonra üzerini yemek filmi veya beyaz bir bezle örtüp oda sıcaklığında bir saat dinlendirin.

1 saatin sonunda şişmiş hamuru çok fazla üflemeden elimizle alıp istediğiniz şekil ve iç harcı ekleyip yumurta sarısını ekleyip çörek otu veya haşhaş tohumu ekleyip 180° fırında pişirelim. C altın rengine dönene kadar.

Ve pasta hazır.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.

İpuçları:

1. Mayayı ılık süte ekleyin, eritin ve hamura ekleyin.

2. Unu yavaş yavaş hamura ekleyelim yoksa sert bir hamur elde ederseniz kabarmaz.

3. Hamuru en az 1 saat dinlendirin.

4. Üzerini streç film ile kapatmak mantıklıdır çünkü hava almaz, çabuk şişer. Streç film yoksa şeffaf poşet kullanabilirsiniz.

5. Hamur yoğrulurken fazla yoğurmayın ki hava çıkmasın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın